Bach om Russland-konflikten: – Ikke regjeringer som skal bestemme hvem som er med i idretten

Les hele artikkelen

IOC-president Thomas Bach uttrykte medfølelse med ukrainere, men advarte mot statlig innblanding i idretten da han møtte reportere under alpin-VM søndag.
Den mektige presidenten i Den internasjonale olympiske komité (IOC) tok seg tid til et intervju i pressesonen foran herrenes VM-utfor i Courchevel. Alle spørsmålene handlet om Russland-/Ukraina-konflikten og debatten rundt hvorvidt russere bør slippes inn igjen i internasjonal toppidrett og mesterskap.
– Vi har sett i Australian Open at en ukrainsk tennisspiller spiller mot en nøytral spiller med russisk pass. Vi har sett en belarusisk spiller med nøytral status som til og med vant Australian Open. Så hvorfor skal ikke dette være mulig i et svømmebasseng eller i turnsalen?, spurte Bach.
– Vi tar bekymringene om menneskerettigheter på alvor og må vurdere dette […] Det er ikke opp til regjeringer å avgjøre hvem som kan delta i idrettsarrangementer. Det ville vært slutten på internasjonale idrettskonkurranser og VM og OL slik vi kjenner det i dag, fortsatte den tyske IOC-toppen.
(©NTB)