Aleksander Aamodt Kilde tok ny sølvmedalje – Odermatt smadret resten

Les hele artikkelen

Aleksander Aamodt Kildes mesterskapsforbannelse fortsetter. Nordmannen har aldri tatt gull i verken VM eller OL, men var storfavoritt før VM-utforen søndag
Der ble han knust av Marco Odermatt. Sveitseren smadret resten av feltet, og tok VM-gull med halvsekundet ned til Kilde på andreplass.
– Jeg så jo han (Odermatt) på toppen og tenkte at nå må jeg kjøre rent hele veien. Da glemmer man kanskje litt at jeg er raskere enn han i partier og får med meg mye fart inn der han kjører rent. Og da går det litt for fort for meg til å kunne håndtere det. I de harde svingene så klarer jeg ikke å få med meg den farta jeg ønsker. Og det koster meg dessverre seieren i dag, sier Kilde til NRK.
NRKs alpinekspert, Lars Elton, mener Odermatt leverte et feilfritt løp.
– Det er ingen i nærheten i dag. Kilde gjør nok et veldig bra løp, du ser at han går for det og han treffer bra, men Odermatt er bare i en egen klasse i dag. Det han leverte var helt eksepsjonelt. Før Kilde startet satt man med en følelse av at det skulle noe helt spesielt til og han leverer ekstremt bra, men det holdt ikke, sier Elton.
Dermed tar nordmannen sitt andre sølv i VM, og gullet lar vente på seg.
Kilde hang med i toppen, og kjørte raskest i bunn, men tapte for mye i mellompartiet av løypa.
– Det var ingen rom for feil etter det Odermatt leverte. Jeg tror Kilde er enig i at Odermatt var best i dag. Og uansett er medalje i VM stort. I dag tror jeg han tenker «Gratulerer, du var bedre og det var fortjent», sier Elton.
Adrian Smiseth Sejersted endte på 15.plass og var svært skuffet da han møtte NRK i pressesonen.
– Det var vanskelig, en tøff løype. Aleks og Odermatt best i dag og så er jeg personlig skuffet. Jeg traff helt OK og kunne selvfølgelig gjort det bedre her og der, men var ikke god nok i dag.
– Hva sitter du igjen med etter tre renn?
– Veldig dårlig, svarer han.