Innrømmer menneskelig feil i offside-vurdering

Les hele artikkelen

Dommerforeningen PGMOL innrømmer at menneskelige feil ledet til at VAR ikke undersøkte offside-situasjonen i Brentfords utligningsmål mot Arsenal lørdag godt nok. Det samme gjelder annulleringen av Pervis Estupiñáns mål for Brighton mot Crystal Palace. Det melder PGMOL på Twitter.
– Vi kan bekrefte at dommersjef Howard Webb har kontaktet både Arsenal og Brighton for å erkjenne og forklare de betydelige feilene i VAR-arbeidet som ble gjort i deres respektive Premier League-kamper lørdag, står det i en melding fra den engelske dommerforeningen (PGMOL) på Twitter.
Arsenals kamp mot Brentford lørdag endte 1–1 etter at Ivan Toneys mål for Brentford ble godkjent etter en VAR-vurdering av mulig offside. Men VAR-vurderingen ble gjort av feil situasjon. Ballen gikk mye fram og tilbake innenfor 16-meteren før Toney satte den i mål. Ethan Pinnock, som var involvert i angrepet, sto i offside da han bidro i spillet. Men Brentford fikk likevel beholde målet. Det var ikke Arsenal-trener Mikel Arteta særlig begeistret over. Serielederen klaget inn hendelsen til Premier League.