Viking-talentet Jone Berg må legge opp

Les hele artikkelen

Vikings 19-årige stoppertalent Jone Berg må avslutte fotballkarrieren. Han stoppes av en hjertefeil, opplyser klubben på sitt nettsted.
– Jeg har hørt med flere leger, og de sier alle det samme: Det er ingenting jeg kan gjøre for å kunne drive med toppidrett. Det er den tøffeste beskjeden jeg noen gang har fått. Jeg har jobbet hele livet mitt for dette, sier Berg til vikingfotball.no.
Berg debuterte for Viking i en cupkamp i fjor. Det ble hans eneste offisielle A-kamp. I år har han ikke vært på banen verken for A-laget eller 2.-laget i 2. divisjon. Årsaken er hjertefeilen som ble oppdaget under en rutinemessig kontroll.
Siden har det pågått en prosess for å finne ut om han kan fortsette å spille fotball på toppnivå.
– Jeg har hele tiden vært innstilt på at det skulle ordne seg, og det har vært vanskelig ikke å vite hva som kom til å skje. Det vil ta tid å komme seg over dette, sier Berg.
– Å spille for Viking har vært drømmen hele livet, og i år var jeg tatt opp i A-stallen og hadde fått kontrakt. Jeg følte meg i bra form og var klar for å angripe sesongen. Det er en drøm som blir knust.
Han takker lagkameratene for å ha tatt godt vare på ham, og han skal være med laget resten av sesongen selv om han ikke kan spille.
– Hver dag er det noen som har spurt hvordan jeg har det. Jeg setter utrolig stor pris på alle. Jeg blir nesten rørt av å snakke om det, sier han.
Han ønsker også å være til hjelp for andre ved å fortelle sin historie.
(NTB)