VG dropper Rekdal i landslagssendinger

Les hele artikkelen

Kjetil Rekdal har i en årrekke vært å se i VGTVs studio i forbindelse med Norges landskamper.
Han var imidlertid ikke med i sendingene under torsdagens kamp mot Slovenia, og vil heller ikke være det fremover. Det bekrefter VGs sportssjef, Frode Buanes, til TV 2.
Årsaken er at Aalesund-treneren var tydelig på at han og assistent Geir Frigård var aktuelle som erstattere for Ståle Solbakken, etter at Solbakken signaliserte at han trolig gir seg etter kvalifiseringen til VM i 2026.
– Vi to bør absolutt være en av kandidatene, også kanskje til og med en av favorittene. Det sier jeg uten å være breial, sa Rekdal om seg selv og Frigård i en podkast hos Sunnmørsposten.
Rekdal var i VGTVs studio i forbindelse med kampene mot Kasakhstan og Østerrike like etter, men var altså ikke involvert torsdag.
– Rekdals sterke kompetanse og kunnskap er ikke blitt dårligere av at han har vist interesse for jobben, men når han har lansert sitt kandidatur, vil hans meninger og analyser om landslaget og Ståle Solbakken kunne bli tolket i et annet lys, sier Buanes til TV 2 om valget å utelate Rekdal fra de fremtidige landslagssendingene.
NRK har kontaktet Rekdal for en kommentar til avgjørelsen, men har foreløpig ikke fått svar.