Verstappen fikk 20 sekunders tidstraff: – Fyren er farlig

Max Verstappen og tittelrival Lando Norris barket sammen da Carlos Sainz sikret Ferrari seieren i Mexicos Grand Prix søndag.
Sainz startet først, men allerede etter første sving var Verstappen i ledelsen. Fordelen ga han slipp på før ti runder var kjørt, og Sainz tok tilbake føringen i løpet.
Da begynte duellen mellom Norris og Verstappen. Førstnevnte forsøkte å ta seg forbi nederlenderen, men ble kjørt av banen ved to anledninger.
– Denne fyren er farlig, utbrøt Norris på radioen.
Sammenstøtene endte med 20 sekunders tidsstraff til Verstappen. Red Bull-føreren endte på 6.-plass.
Norris kom på 2.-plass etter en feil fra Charles Leclerc like før slutt.
Yuki Tsunoda og Alexander Albon bidro til dramatikk ut fra start da de krasjet i første sving. Også Fernando Alonso måtte gi seg før løpet var fullført.
Verstappen ledet VM før sesongens femte siste løp og hadde 57 poeng ned til Lando Norris på plassen bak. Nå er avstanden 46 poeng. Nederlenderen vant sju av de ti første løpene denne sesongen, men har ikke vunnet siden. Ferraris Leclerc stakk av med seieren i Austin i USA i forrige VM-runde.
Kommende helg forflytter sirkuset seg videre til São Paulo i Brasil. Deretter gjenstår det løp i Las Vegas, Qatar og Abu Dhabi. (NTB)