Verdenstreer Alcaraz kritisk til ATP-kalenderen: – Kanskje de prøver å drepe oss?

Les hele artikkelen

Den hektiske sesongkalenderen på ATP-touren får tennisstjernen Carlos Alcaraz til å reagere. Han forteller at han av og til ønsker å stå over turneringer.
Uttalelsene fra Alcaraz kom i kjølvannet av lagturneringen Laver Cup, som ble avsluttet forrige uke.
Spanjolen har så langt spilt 52 tellende kamper i 2024. Han mener det tette konkurranseprogrammet går utover spillernes helse.
– Det er mange gode spillere som kommer til å gå glipp av turneringer på grunn av skade. Kanskje prøver de å drepe oss? spør Alcaraz.
21-åringen har vunnet både Roland-Garros og Wimbledon denne sesongen. I april måtte han trekke seg fra ATP-turneringen i Barcelona. Også forrige sesong slet tennisstjernen med skader, både i ryggen og foten.
– Av og til hender det at jeg ønsker å stå over turneringer. Jeg skal ikke lyve. Det er noe jeg har følt på flere ganger allerede. Noen ganger er jeg ikke motivert i det hele tatt, men det er som jeg har sagt flere ganger; Jeg spiller min beste tennis når jeg smiler og har det gøy. Det er sånn jeg motiverer meg selv, forteller Alcaraz videre.
Casper Ruud har så langt spilt hele 65 kamper denne sesongen, inkludert OL i Paris og lagturneringene Davis og Laver Cup. (NTB)