Velt skapte furore: «Hold deg hjemme hvis du ikke respekterer rytterne»

Les hele artikkelen

På den siste kraftprøven før hviledagen i Tour de France hang bursdagsbarnet Torstein Træen (Uno-X) lenge med i frontgruppa.
Rytterne forserte én 3.-kategori, én 2.-kategori og tre 1.-kategorier på etappen fra Les Gets Les Portes du Soleil til Saint-Gervais Mont-Blanc.
20 mann var med da de nådde toppen av Col des Aravis og 46 kilometer gjensto av de totalt 197 kilometerne.
Flere forsøkte å rykke ifra, men en kvartet på Wout Van Aert (Jumbo-Visma), Marc Soler (UAE), Krists Neilands (Israel-Premier Tech) og Wout Poels dannet seg i tet. Der hadde sistnevnte mest krefter på lager, og han hadde jerngrep om etappeseieren da få kilometer gjensto.
Tadej Pogacar forsøkte å rykke fra Tour-leder Jonas Vingegaard før mål, men klarte ikke å ta innpå dansken sammenlagt.
Det var likevel en massevelt, forårsaket av en tilskuer, som skapte furore på etappe 15 av Tour de France, hvor Jumbo-Visma-rytteren Sepp Kuss ble felt.
Jumbo-Visma sjefen Richard Plugge raste på Twitter:
«Hva i all verden gjør du der?! Du har akkurat truffet et par ryttere av sykkelen. Hold deg hjemme hvis du ikke respekterer rytterne.»
– Du må bare fortsette, det er ikke noe å gjøre med det. Det er ubeleilig. Det kan alltid være verre, og jeg følte meg fortsatt ganske bra på sykkelen, sa Kuss til pressen etter målgang.
Den danske Uno-X-rytteren Anthon Charmig gikk også ned i veltet, han har et klart råd til tilskuerne.
– Hold dere til siden av veien, sier han til NRK og konstaterer:
– 99 prosent av tilskuerne er supergode også er det 1 prosent som ødelegger.