Vedtok omstridt ordning i verdenscupen: – Skuffet

Les hele artikkelen

I september kunne NRK avsløre at Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) ønsket å endre startlistesystemet kommende sesong.
Til tross for at blant annet Norge og flere utøvere var svært skeptiske, ble en endring vedtatt under et IBU-styremøte i Beograd onsdag. Det får NRK bekreftet via en pressemelding.
– Jeg er litt skuffet over at de tar den avgjørelsen. Vi har jo gitt klare tilbakemeldinger på at vi ikke synes det er riktig, sier Norges landslagssjef Per Arne Botnan til NRK.
Den nye ordningen går ut på at de 15 beste utøverne i verdenscupen må starte med startnummer 46 til 75. Tidligere kunne de selv velge hvor de ville starte.
Dette gjelder på sprint og normaldistanse.
– Det nye seedingsystemet garanterer enda mer spenning og bedre historiefortelling, skriver IBU.
– Vi er alle enige om at det er bra med endringer, men vi synes de endringene blir for drastiske. Jeg tror det blir feil på flere måter, sier Botnan og peker blant annet på at det blir urettferdig for de beste løperne.
Sportsdirektør Daniel Böhm i IBU sier til NRK at han forstår at de beste utøverne synes det kan virke urettferdig, men understreker at rettferdighet er noe av det viktigste for dem.
– Vi ønsker fortsatt at de beste skal vinne, sier Böhm.
IBU har gjort noen justeringer etter første forslag, og presiserer at den nye ordningen vil forsøkes i de fire første ukene av verdenscupen. Deretter skal de evaluere resultatene.
Böhm forteller at rettferdigheten blir en avgjørende faktor for om man fortsetter med den nye ordningen.
Løpsjuryen kan også avgjøre om de 15 beste i verdenscupen skal få starte tidlig i rennet, dersom ekstraordinært vært kan føre til urettferdige forhold.
I tillegg ble det vedtatt at premiepengene neste sesong øker med 7 prosent.