Vålerenga videre uten å imponere: – Ikke noe Vålerenga-fotball

Åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. I tre av dem var det lag fra Eliteserien involvert og for Sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot Funnefoss/Vormsund (FuVo) fra nivå fire.
Kun fem minutter var spilt da Tobias Solem Karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. Sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også FuVo var farlig fremme ved et par anledninger. Det var imidlertid Sarpsborg som fikk utteling på sjansene. Mål fra Steffen Lie Skålevik og Joachim Soltvedt gjorde at Eliteserie-laget ledet 2-1 til pause.
En straffescoring fra Kristian Fardahl Opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at Sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1.
Vålerenga måtte nøye seg med ett mål borte mot Råde, fra nivå fem. Kampens eneste mål kom etter 20 minutter da Jacob Dicko Eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse Daniel Ravneng.
– Det var en svak gjennomkjøring. Det er ikke noe Vålerenga-fotball, sier trener Dag-Eilev Fagermo til NRK og oppsummerer:
– Jeg er fornøyd med at vi vinner, men det er en svak kamp fra vår side.
I Rogaland tok FK Haugesund turen til Ryfylke for å spille mot Staal Jørpeland. To mål fra Adrion Pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for Haugesund. Tre minutter før slutt reduserte Staal ved Daniel Ciach.
I kampens siste ordinære minutt skjøt Bartosz Widejko i tverrliggeren fra 30 meter. Nærmere kom ikke Staal og dermed ble det avansement for Haugesund.
Øvrige resultater fra kampene som startet 18.00:
Brodd – Vidar 1–2, Djerv 1919 – Sandnes Ulf 1–6, Drammens BK – Mjøndalen 1–5, Fyllingsdalen – Sotra 1–3, Nardo – Byåsen 0–1