Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen i Giroen

Les hele artikkelen

Andreas Leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets Giro d’Italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet.
Da Primoz Roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp Coi, etappens nest siste stigning, var Leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene.
Der satt han med sammenlagttoer João Almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe.
– Det hadde vært fint å holde seg i den gruppa, men dessverre sprakk jeg dypt inne i finalen, sier Leknessund i en pressemelding.
Like etter ble han også frakjørt av nederlenderen Thymen Arensman, som er blant de som kjemper mot Leknessund i sammendraget.
– Det er kanskje litt Leknessund sin stil i sammendraget. Han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.
Etappen ble vunnet av den italienske mesteren Filippo Zana fra bruddet, etter en tett spurt mot Thibaut Pinot. Blant sammenlagtfavorittene var Roglic og Geraint Thomas best. De to kom inn 20 sekunder foran Almeida.
Leknessund var ett minutt og 17 sekunder bak Roglic og Thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. Han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget.
Den beste norske plasseringen i Giro d’Italia tidligere er niendeplassen til Tobias Foss fra 2019. Rittet avsluttes søndag.