Vålerenga slo VAR-tilhenger Rekdals Aalesund 4–1 – to seirer fra opprykk

Vålerenga innledet kampen forrykende og slo Kjetil Rekdals Aalesund-lag 4–1 med to scoringer av Mees Rijks. Nå er laget bare seks poeng fra opprykk.
Henrik Bjørdal på straffe og Rijks ga Vålerenga to måls ledelse før det var spilt 17 minutter.
Aalesund hang ikke med innledningsvis, men spilte seg inn i kampen og ble snytt for scoring da Magnus Sjøeng rett før pause reddet Thomas Grøgaards nikk innenfor streken.
– Vi må ha VAR. Det var et latterlig straffespark, og så ble vi fratatt en scoring da ballen var inne. Det var to mål feil i denne omgangen, sa Rekdal til TV 2 i pausen.
David Johansson skapte ny spenning med redusering i det 62. minutt etter en fryktelig feilpasning fra Christian Borchgrevink rett til Claudio Braga.
Gjestene presset for utligning og var veldig nær da Sander Kilen midtveis i 2. omgang skjøt utenfor fra kort hold, men så hevet Vålerenga seg, og Rijks punkterte kampen i det 76. minutt med sitt 11. seriemål for sesongen.
På overtid satte innbytter Peter Strand punktum med en suser fra 25 meter.
Vålerenga er nå ubeseiret i 16 seriekamper siden forrige tap 16. mai, hvorav 14 er vunnet. Oslo-laget vil være sikret opprykk med seks poeng på sine seks siste kamper.
Aalesund ligger fortsatt utsatt til i bunnsjiktet (NTB).