Utleier løy – bryte kontrakt?

Les hele artikkelen

I forbindelse med studiestart har jeg vært på let etter en plass å bo. Fant kollektiv på hybel.no som så bra ut og spurte utleier om det var jentedominert. Han sa at 5 jenter skulle flytte inn, noe som betyr at jeg er den sjette. Det er sju rom totalt i leiligheten. Jeg skrev da under kontrakten da alt var perfekt.

 

Nå i ettertid har utleier ikke svart på uttalelser om depositum eller leie og i tillegg så viser det seg at det faktisk bor en gutt der, noe som ikke gir mening, da det på nettet er utlyst at et rom er ledig.

 

Videre så fikk jeg vite at en polakk som «passer huset» skal bo der i 2 uker? Det betyr da at 2 av de syv rommene er overtatt av menn, og at det faktisk ikke er 5 jenter som flytter inn men bare 4? Jeg inngikk jo kontrakten med god tro om at det skulle være et rom ledig og at resten av oss skulle være jenter, men det viser seg til å være feil.

 

Kan jeg bryte leiekontrakten? Inngikk den 2 dager siden, har ikke betalt depositum eller husleie og har heller ikke flyttet inn. Jeg hadde jo ikke inngått kontrakten om jeg visste at det skulle bo menn der.