Utenlandsk kone har fått tilbud om jobb

Les hele artikkelen

Hei,

Jeg er gift. Min kone bor utenfor Europa og har statsborgerskap der, men har også EU-pass fra fødsel av. Hun er her på ferie nå med sitt EU-pass. Hun har vært i Norge siden 26 juli. Planen var at hun skulle være her hos meg i et par måneder som turist, og så dra ut av Europa igjen. Følgelig er ingenting registrert hos politiet.

Da vi var ute og gikk tur i dag kom hun i snakk med en caféeier. De skulle tilfeldigvis ansette noen. Hun fikk tilbud om jobb der. De vil hun skal starte i morgen. Hun ønsker nå å gjøre dette og se hvordan det går på ubestemt tid. Hva gjør vi for å få dette til?

Hun er 25, her som turist med sitt EU-pass, har reiseforsikring i en måned til og er gift med meg. NAV rekvirerte D-nummer til henne; sist vi hørte derfra var at Skattekontoret holdt på å behandle saken. Vi har vigselsattest med apostille, men ikke fått registrert ekteskapet ennå.

Drar hun til caféen med pass i morgen, signerer arbeidskontrakt og tar så med seg denne til Skattekontoret? Er det slik det fungerer? Hvordan registrerer hun seg hos politiet? Når/hvordan får hun rett på helsehjelp? Jeg antar at ikke reiseforsikringen dekker noe som dette, så hvordan gjør vi at hun for eksempel ikke må betale kostnadene i sin helhet ved for eksempel et fingerbrudd? Eller noe verre og mer kostbart?

Anonymous poster hash: 198ae…486