Uno-X til Tour de France

Les hele artikkelen

Uno-X er klar for sommerens Tour de France.
Det norskdanske profflaget ble tidenes første norske lag da de deltok i fjorårets utgave, men torsdag bekrefter arrangøren ASO at Uno-X er tildelt det ene av to wildcards.
– Vi er svært stolte og takknemlige – dette er hardt lagarbeid. Inviasjonen er en bekreftelse pÃ¥ nivÃ¥et vÃ¥rt og ikke minst lagets evne til Ã¥ gjenskape prestasjoner, sier lagsjef i Uno-X, Jens Haugland, til NRK.
Uno-X markerte seg med offensiv kjøring i fjorårets debut med to topp tre-plasseringer og ni topp ti-plasseringer.
– For vår del betyr dette alt. Det er det største og nå har vi vært gjennom det en gang. Nå trenger vi ikke å være fullt så nervøs, sier Tobias Halland Johannessen til NRK.
Halland Johannesen markerte seg da han ble tidenes første nordmann over Col du Tourmalet og tredjeplass på den sjette etappen.
– Vi hadde mål om etappeseier i fjor, men klarte ikke det. Da er det selvfølgelig målet i år. For min del hadde det vært det største i hele mitt liv hvis jeg krysset mållinjen først. Det er vanskelig å drømme om fordi det hadde vært så stort, fortsetter Drøbak-mannen.
Årets utgave av Touren starter i Firenze i Italia 29. juni. Etter fire etapper på italiensk jord, forflytter rytterne seg inn i Frankrike.