Uno-X-leder etter anonym etappe: – Rett og slett ikke gode nok

Les hele artikkelen

De fleste forventet en brudddag på den 10. etappen i Tour de France, men fra start var det flere av sammenlagtkanonene som blandet seg inn. Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard, Simon og Adam Yates var blant dem gikk med på angrepene fra start på etappen.
– Dette er jo uhørt, sa NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.
Anthon Charmig representerte Uno-X i det første bruddet, men etter at det ble kjørt inn, klarte ikke det norske laget å blande seg inn i seierskampen.
Pello Bilbao sørget for den første spanske etappeseieren i Touren siden 2018 da ti av 14 bruddrytterne holdt unna for feltet. I spurten i feltet ble Tobias Halland Johannessen nummer to og dermed nummer 12 på etappen.
– Det var jo en etappe hvor vi svært gjerne ønsket å ha med Tobias eller Rasmus (Tiller) i bruddet, fordi vi visste at det bruddet gikk inn. Men i dag var vi rett og slett ikke bra nok. Vi prøver og så er de veldig gode de som kommer med i bruddet. Vi er rett og slett ikke gode nok i dag, sier sportsdirektør Gabriel Rasch til NRK.
– Det er en ganske hard dom?
– Det er blant de sterkeste som sitter der i bruddet og et selektivt felt etter en vanvittig hard start. I dag er vi rett og slett ikke bra nok, gjentar Rasch.
– Det var en litt kjedelig dag for oss. Vi hadde ingen i bruddet til slutt. Når jeg og Jonas (Abrahamsen) satt der (i feltet), så tenkte vi at vi skulle prøve å spurte og se. Det var bare gøy det, sier Johannessen til NRK om spurten i feltet.