Ulrich om dopingbonanzaen: – Som å være i skuddveksling med kniv

Les hele artikkelen

Den tidligere toppsyklisten Jan Ullrich snakker nå for første gang om den utstrakte bruken av dopingmidler i det tidligere tyske storlaget Team Telekom.
Ullrich var en av sykkelsportens giganter for noen tiår siden. Han utkjempet en rekke ikoniske dueller med amerikanske Lance Armstrong.
Mandag uttalte han seg for aller første gang om dopingbruken i hans daværende lag, Team Telekom. Intervjuet ble gitt til det tyske magasinet Stern.
– Jeg lærte ganske raskt at doping var utbredt. Jeg ble lært opp til at: Du er god, et stort talent, du trener med stort engasjement, du har alle ferdighetene som skal til. Men hvis du vil henge med her hos oss, må du være med på dette (dopingbruken), sier 49-åringen.
I neste uke slippes det en dokumentar om Ullrichs liv på strømmetjenesten Amazon Prime. Han har ikke tidligere eksplisitt innrømmet doping.
– Den utbredte oppfatningen den gangen var at uten hjelp (doping) ville syklingen være som å gå til en skuddveksling kun bevæpnet med kniv, sier den Rostock-fødte syklisten til Stern.
(NTB)