Toppsyklist i kunstig koma etter bilulykke

Den belgiske sykkelproffen Nathan Van Hooydonck er innlagt på sykehus med livstruende skader etter å ha vært involvert i en trafikkulykke tirsdag.
Flere belgiske medier, blant dem storavisene Het Laatste Nieuws og Het Nieuwsblad, omtaler ulykken. Den bekreftes også av sportsdirektør Grischa Niermann i Jumbo-Visma, arbeidsgiveren til Van Hooydonck.
– Laget vet ikke noe mer enn hva som står i media. Han har vært involvert i en ulykke og ble transportert til sykehus. Han er lagt i kunstig koma, sier Niermann til Discovery.
– Det er vanskelige nyheter for vår del. Tankene våre er med ham og kjæresten hans. Vi håper alle sammen på det beste, fortsetter han.
Totalt skal fem biler ha vært involvert i episoden. Het Nieuwsblad siterer en polititjenestemann på at sykkelprofilen fikk livreddende hjelp på stedet og ble gjenopplivet. Deretter ble han fraktet til sykehus.
I bilen skal også Van Hooydoncks høygravide kone ha oppholdt seg. Ifølge politiet skal hun ikke ha blitt skadd i krasjen, men ble kjørt til sykehus for sjekk.
Bilder fra stedet viser at flere av de involverte bilene ble påført store skader. Tre personer i disse kjøretøyene skal ha blitt behandlet for lettere skader. Politiet antyder at Van Hooydonck kan ha fått et illebefinnende bak rattet og således mistet kontrollen over egen bil.
Belgieren har vært profesjonell syklist siden 2017. Han sykler for det stjernetunge Jumbo-Visma-laget, der han er en av supersyklisten Wout Van Aerts viktigste våpendragere.

Les hele artikkelen