Thingnes Bø kom til kort tross superserie – tysk jubeldag på sprinten

Les hele artikkelen

Det ble en virkelig tysk jubeldag på herrenes sprint i Lenzerheide. Benedikt Doll tok en overlegen ledelse etter feilfri skyting, foran lagkameraten Philipp Nawrath og med Sturla Holm Lægreid og Philipp Horn på en delt tredjeplass.
Men bakfra kom Johannes Thingnes Bø. Etter én bom på liggende, var han avhengig av noe helt spesielt på stående for å melde seg på i seierskampen.
Der leverte han konkurransens raskeste ståendeserie, hvor han fikk ned alle blinkene på 18,1 sekunder.
– Det var en mesterlig ståendeserie av Johannes. En Johannes-spesial, slik som han kan levere når han må gjøre det. Det er derfor han har vunnet så mange løp, at han har det repertoaret, sa ekspertkommentator Ola Lunde.
Ut på den siste runden måtte Thingnes Bø hente inn 4,5 sekunder på Doll. Det klarte han ikke og istedenfor økte Doll ledelsen med et snaut sekund.
Dermed ble det en andreplass for Thingnes Bø, på en dag hvor mange strafferunder ødela for flere av de andre nordmennene.
– På den siste runden sparte jeg litt til det første punktet og prøvde å ha litt å kjøre med på slutten. Men jeg klarte ikke å ta inn et eneste sekund. Vi holdt omtrent den samme farten inn til mål. Det er selvfølgelig kjedelig, men slik er det, sier nordmannen til NRK.
Thingnes Bø hadde den raskeste langrennstiden på sprinten.