Sykkelproff drepte ministerens katt – raser mot mild straff

Proffsyklisten Antonio Tiberi (21), som ble juniorverdensmester i 2019, er dømt til å betale en bot på 4000 euro.
Årsaken: Han skjøt og drepte katten til San Marinos turistminister med en luftrifle.
– Jeg hadde ingen intensjon om å drepe dyret, jeg trodde ikke det var dødelig, forklarer Tiberi, ifølge Corriere.
Syklisten hadde kjøpt våpenet en uke i forveien og sier at han ville teste skytekapasiteten. Først siktet han på et veiskilt, deretter dukket katten opp.
– Jeg innrømmer at jeg siktet på den, og til min overraskelse traff jeg faktisk, sier Tiberi.
Noen timer etter at saken ble kjent kom laget hans, Trek-Segafredo med en uttalelse. Der tar de sterk avstand fra handlingene og skriver at Tiberi nå er suspendert i minimum 20 dager uten lønn. De skriver videre at de vil donere Tiberis lønn til en organisasjon som jobber med dyrevelferd og at de ikke kjente til saken før den ble kjent tirsdag morgen.
Tiberi selv skriver i en uttalelse tirsdag kveld at han «gjorde noe enormt dumt og uansvarlig». Han skriver videre at han vil gi alle premiepengene han kjører inn i år til dyrevelferdsorganisasjoner i San Marino, i tillegg til å jobbe frivillig for de samme organisasjonene.
I San Marino er straffen for dyredrap 4000 euro, mens i nabolandet Italia, hvor Tiberi kommer fra, kan lignende lovbrudd straffes med to til fire år i fengsel.
– Katten plaget ingen. Den hadde bodd hos oss lenge, og datteren min Lucia elsket den. Du kan ikke drepe et kjæledyr og slippe unna med en bot, raser turistminister Federico Pedini Amati.

Les hele artikkelen