Haaland på årets lag i gjev Fifa-kåring – Putellas og Messi kåret til årets spillere

Les hele artikkelen

I kåringen Fifa The Best ble Lionel Messi kåret til årets mannlige spiller. Det er andre gang han får prisen, etter at han også fikk den for 2019.
På kvinnesiden var det Alexia Putellas som fikk prisen for andre år på rad.
Det er syvende gang kåringen arrangeres.
Erling Braut Haaland fikk en plass på årets lag, som stemt frem av spillerne selv.
– Ingenting slår det å bli stemt frem av andre spillere. Når kollegaene dine ser kvaliteten din, så betyr det mye, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.
– Jeg er takknemlig for å bli anerkjent som en av de beste, sier han.
I en offensiv 3-3-4-formasjon ble følgende spillere valgt: Thibaut Courtois – Achraf Hakimi, João Cancelo, Virgil van Dijk – Kevin de Bruyne, Casemiro, Luka Modric – Lionel Messi, Karim Benzema, Erling Braut Haaland, Kylian Mbappé.
– Fortjent, skriver landslagssjef Ståle Solbakken i en melding til NRK om Haalands plass på årets lag.
Haaland fikk også en plass på årets lag for 2021.
Kåringen fungerer slik at laget skal bestå av én keeper, minst tre forsvarsspillere, minst tre midtbanespillere og minst tre angrepsspillere. Etter at de ti spillerne er valgt, går den ellevte plassen til den spilleren med flest stemmer.
For mennene gjelder kåringene for prestasjoner i tidsrommet mellom 8. august 2021 og 18. desember 2022. For kvinnene er det fra 7. august 2021 til 31. juli 2022. Haaland spilte for Borussia Dortmund forrige sesong, mens han i sommer signerte for Manchester City. Der har han slått en rekke målrekorder og han er for øyeblikket toppscorer i Premier League med 27 mål på 24 kamper.
Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg var også begge nominert til årets lag på kvinnesiden, men de fikk ikke en plass blant de elleve på laget.
Puskás-prisen, som deles ut til den beste scoringen, gikk til polske Marcin Oleksy. Han er den første spilleren med amputert bein som vinner prisen, en pris han vant etter et utsøkt saksespark.
Øvrige priser:
Årets kvinnelige keeper: Mary Earps (England/Manchester United)
Årets mannlige keeper: Emiliano Martínez (Argentina/Aston Villa)
Årets kvinnelige trener: Sarina Wiegman (England)
Årets mannlige trener: Lionel Scaloni (Argentina)
Årets fair play-pris: Luka Loschoshvili (Georgia/Cremonese)
Årets supportere: Supporterne av det argentiske landslaget
Årets lag, kvinner: Christiane Endler – Lucy Bronze, Mapi Leon, Leah Willamson, Wendie Renard – Alexia Putellas, Keira Walsh, Lena Oberdorf – Alex Morgan, Sam Kerr, Beth Mead.
PS! Haaland selv var ikke til stede i Paris under kåringen, men det var et norsk innslag med artisten Angelina Jordan som hadde en del av underholdningen.