Supporteralliansen mobiliserer mot VAR – skal kurse fotballfans som vil snu sin klubb

Les hele artikkelen

Norsk Supporterallianse vil ha flere engasjerte medlemmer inn i klubbene. Til høsten holder de kurs med mål om å bli kvitt VAR-teknologien i norsk fotball.
Styreleder i Norsk Supporterallianse (NSA), Anders Kjellevold, opplyser at den første samlingen med tre utvalgte supporterklubber skal holdes i september.
VAR ble innført i norsk eliteserie forrige sesong og har vært omdiskutert og upopulær blant mange. Et forsøk på å få flertall mot VAR på toppklubbenes årsmøter strandet i år, men supporteralliansen og deres støttespillere gir seg ikke.
– Vi ser på VAR som en kamp som fortsatt pågår. Det gjelder å få klubbene på nivået som har VAR, og nivået under, å ta standpunkt mot VAR. Dette gjør man via medlemsdemokrati i klubbene. Vi ønsker at klubbene skal ha flere engasjerer seg i organiserte supportermiljøer. Vi skal jobbe sammen med supportermiljøene og hjelpe dem å tale sin sak og bruke demokratiet de har.
Det sier styreleder i Norsk Supporterallianse (NSA), Anders Kjellevold, til NRK.
Kursingen handler ikke bare om å bli kvitt VAR, påpeker han. Utgangspunktet er å gi supporterklubbene mer kunnskap og hjelpe dem til å få flere medlemmer, for på den måten å stå sterkere.