Stygg velt i Tour de Suisse – rytter måtte gjenopplives

Les hele artikkelen

Det skjedde en stygg velt i torsdagens etappe av Tour de Suisse.
I en pressemelding skriver Tour de Suisse at halvt norske Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) og sveitsiske Gino Mäder (Bahrain-Victorious) krasjet i veldig høy fart i den siste utforkjøringen i dagens etappe av rittet.
Til sammenligning hadde motorsykkelen som fulgte etappevinner Juan Ayuso, en toppfart på 103 km/t i nedstigningen fra Albula til La Punt.
Leger var på stedet etter to minutter. Amerikanske Sheffield var responsiv, mens Mäder ble funnet livløs i vannet. Han ble gjenopplivet med en gang og fraktet til sykehus med hjernerystelse. Alvorlighetsgraden av skadene er fremdeles uvisst.
Franske Romain Bardet forteller følgende til la chaine L’Équipe:
– Jeg var veldig redd i utforkjøringen, Magnus Sheffield falt veldig hardt 6–7 km fra mål, jeg er veldig redd for ham fordi jeg tror han ble alvorlig skadet.
Belgiske Remco Evenepoel (Soudal) kritiserer rittarrangøren.
– Jeg tror ikke noen likte avslutningen med en farlig nedkjørsel, der flere krasjet. Det hadde vært bedre med en avslutning på toppen, sier han ifølge Feltet.dk.
Fire kilometer fra mål i den andre etappen av Belgia rundt gikk det også galt for flere ryttere. Blant dem som møtte asfalten var Lotto Dstnys Caleb Ewan, en av favorittene til Tour de France.