Strømsheim fikk den siste sprint-plassen i Lenzerheide

Les hele artikkelen

Norge har hele syv menn topp ti i verdenscupen sammenlagt i skiskyting, men makskvoten er i utgangspunktet på seks utøvere.
Imidlertid hadde Endre Strømsheim friplass som vinner av IBU-cupen forrige sesong i verdenscuprennene i Östersund og Hochfilzen.
Det har han ikke når verdenscupen nå har forflyttet seg til Lenzerheide, men Strømsheim har fått klarsginal til å gå sprint og jakstart i Lenzerheide.
Det bekrefter sportssjef Per-Arne Botnan i en SMS til NRK.
Etter fem individuelle konkurranser i verdenscupen er det Tarjei Bø som leder verdenscupen sammenlagt, med Johannes Thingnes Bø på tredjeplass, Johannes Dale-Skjevdal på fjerdeplass og Sturla Holm Lægreid, Vetle Sjåstad Christiansen og Endre Strømsheim på rekke og rad fra sjette- til åttendeplass.
Vebjørn Sørum er på tiendeplass i verdenscupen og det er først og fremst mellom Sørum og Strømsheim kampen om sprintplassen i Lenzerheide har virket til å stå, en plass som nå altså går til Strømsheim.
– Det er resultatene som tilsa dette, skriver Botnan.
Sørum ble nummer tre på sprinten i Östersund, men måtte nøye seg med 17. og 15. plass i de to individuelle rennene i Hochfilzen.
Alle de syv norske mennene i troppen skal gå søndagens fellesstart i Lenzerheide ettersom de alle er topp 25 i verdenscupen.
Rennene fra Lenzerheide sendes på NRK. Se oversikt her.