Støyende kjøkkenvifte, tips og råd?

Les hele artikkelen

Jeg bor i en firemannsbolig på litt over 60 kvadrat, og her har jeg stue kombinert med kjøkken. Jeg har en Flexit kjøkkenvifte, viftemotoren er å finne rett ovenfor kjøkkenviften («gjemt» bak et krydderskap), og dette er en form for kjøkkenvifte som også styrer ventilasjon i leiligheten.

 

Det er både ventilasjon som går rett til bad (som er vegg i vegg med kjøkken-partiet av leiligheten) og ventilasjon som leder ut via taket (jeg bor i andre etasje). På kjøkkenvifta kan jeg med en bryter velge om jeg skal benytte meg av ventilasjon ut eller ventilasjon bad.

 

Problemet mitt er at denne kjøkkenviften støyer en hel del. Det virker som at den lager jevnt over mer støy noen tider på døgnet enn andre, og generelt synes jeg den laget unormalt mye susing. Jeg byttet selve viftemotoren for ca et år siden for å se om dette hjalp, men det hjalp ikke nok synes jeg.

 

Er det unormalt at det kan ha satt seg noe fast inne i selve ventilasjonskanalene i slike tilfeller, og i så tilfelle hva er en bra måte å få ordnet opp i dette? Spesial-verktøy for å renske ventilasjonskanalene, eller leie av egne folk som gjør slike jobber?

 

Jeg er litt usikker på hvor vanlig dette er, så jeg trenger de råd jeg kan få.