Stor Chelsea-opptur – snudde mot Dortmund

Chelsea fikk endelig noe å juble for etter en tung periode da de slo Borussia Dortmund 2-0 i London. Det betyr at blåtrøyene er videre til kvartfinalen i Mesterligaen med 2-1-seier sammenlagt, etter at Dortmund vant 1-0 i Tyskland i første oppgjør.
Det var jevnt lenge, men Raheem Sterling sørget for Chelsea-ledelse like før pause etter å ha banket ballen i nettaket.
Kort tid etter andre omgang ble sparket i gang, fikk Chelsea straffe etter at Marius Wolf handset i Dortmund-feltet.
Kai Havertz bommet på straffesparket, men det måtte tas på nytt ettersom en Dortmund-spiller løp for tidlig inn i feltet. På andre forsøk var tyskeren sikker, og sørget for en 2-0-ledelse.
Det betyr også at Dortmund har nå gått på sitt første tap i 2023.
Chelsea har på sin side sin første store opptur på en stund, og manager Graham Potter har vært en hardt presset mann den siste tiden etter flere svake resultater i ligaen.
– Det var en lettet mann. Du så ansiktsuttrykket hans, at det gikk bra i dag, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland etter kampen.