Stöckl blir ikke med på verdenscuprenn

Les hele artikkelen

Landslagssjef Alexander Stöckl reiser ikke med resten av hopplandslaget til Oberstdorf etter konflikten med utøverne, det bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.
Det var TV2 som som meldte dette først tidligere i dag.
– Dette er en beslutning som Alexander og jeg har tatt. Han er veldig sliten og trenger blant annet tid til å være sammen med familien.
I følge Bråthen er det fortsatt han og Stöckl som skal ta ut laget til konkurransene i Oberstdorf.
– Formelt er det jeg som gjør det som sportssjef, i samråd med landslagstrenerne. Jeg forholder meg til at vi gjør det sånn også til disse konkurransene.
Det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef Stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med Stöckls ledelse.
Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen.
Treneren var heller ikke med hopperne til verdenscuprennene i Sapporo forrige helg.
Om noen uker er det klart for RawAir på norsk jord. På spørsmål om Bråthen tror Stöckl er hovedtrener under konkurransene i Holmenkollen, Granåsen og Vikersund svarer Bråthen følgende:
– Jeg håper at vi får samlet trådene litt og bestemt hvordan vi ønsker å ha det. Jeg velger å være løsningsorientert. Mitt ønske som sportssjef er at Stöckl er norsk hovedtrener under RawAir.