Stafettdebutantene imponerte – Norge med overlegen seier

Les hele artikkelen

Endre Strømsheim gikk en trygg førsteetappe og sendte Vebjørn Sørum ut med teten på den andre etappen. 24 år gamle Sørum debuterte i verdenscupen på normaldistansen tidligere denne uken. Der ble han nummer 45, men på stafetten viste han seg frem fra øverste nivå.
Med kun ett ekstraskudd og et strålende rykk på den siste runden skaffet han en norsk luke før de siste to etappene. Sørum hadde en trøblete høst, hvor han ble operert for blindtarmbetennelse, men har siden nyttår levert glimrende. Blant annet har det blitt tre seirer i IBU-cupen og to EM-gull, ett individuelt og ett laggull.
– Det er helt sykt. Det har vært blindtarmoperasjon i siste samling før sesongstart og så har det gått i en evig oppoverbakke som har vært ekstrem positiv. Det har vært helt sykt, rett og slett, sier Sørum til NRK.
Både for Strømsheim og Sørum var stafetten deres første herrestafett i verdenscupen for Norge. Strømsheim har tidligere gått verdenscupstafett i blandet stafett.
Johannes Dale mistet forspranget etter to ekstraskudd på den liggende skytingen, men sørget for at Norge fremdeles var i teten ut på den siste etappen. Der vekslet Norge likt med Sverige og dermed lå det an til en duell mellom Vetle Sjåstad Christiansen og Peppe Femling.
Christiansen gikk tidlig fra svensken og inn på den siste skytingen var det franske Fabien Claude som fulgte hakk i hæl. Med fullt hus og rask skyting sikret Christiansen seieren for Norge, som totalt klarte seg med syv ekstraskudd på stafetten.
Frankrike ble nummer to, mens Tyskland ble nummer tre. Norge vant dermed alle seks herrestafettene i verdenscup og VM denne sesongen. Norge har dermed vunnet alle de fem verdenscupstafettene for herrer denne sesongen, mens det ble sølv i VM.