Andersen nær sin første seier – nummer to i storritt

Les hele artikkelen

I det nederlandske éndagsrittet ble det en god dag for det norske profflaget Uno-X. Rittet ble avsluttet med en spurt fra en redusert gruppe og der ble Susanne Andersen nummer to, kun slått av stjernespurteren Lorena Wiebes.
Andersens lagvenninne, italienske Maria Giulia Confalonieri ble nummer fem.
Ronde van Drenthe er en del av kvinnenes verdenstour. Andersen har aldri tatt en proffseier og lørdagens andreplass er hennes fremste resultat i karrieren.
– Jeg er ganske fornøyd. Vi hadde en ganske åpen taktikk i dag, skriver Andersen i en melding til NRK.
Hun var i en periode i en mindre tetgruppe, men samarbeidet stoppet etter hvert opp. Da ble det bestemt at Uno-X-laget gikk for en spurt med Andersen, som takker laget for et godt opptrekk.
– Det eneste var at farten gikk ned på oppløpet, så jeg følte at Lorena (Wiebes) kunne komme med for høy fart bakfra. Jeg tror ikke jeg kunne slått henne, men kanskje vært mer konkurransedyktig, skriver Andersen.
Andre- og femteplassen gjør at Uno-X kjørte inn 500 UCI-poeng. Laget er for øyeblikket på øverste nivå, men er avhengig av å kjøre inn godt med poeng for å holde seg der etter sesongen.
– Vi har selvtillit nok til at hvis vi kjører ritt som vi vil, så vil resultatene og dermed poengene komme, skriver Andersen.