Stabæk-support «stenger» tribunefelt i protest mot VAR

Les hele artikkelen

Det melder supportergruppen på sin egen Twitter-kanal.
I et langt skriv melder de at hele ståtribunen kommer til å bli stengt av ved avspark før kampen mot Viking førstkommende søndag.
«Vi kommer til å møte opp før kamp, innmarsj, og støtte gutta frem til avspark går. Deretter tar VAR over, og vi pakker sammen og drar», står det.
De begrunner blant annet avgjørelsen med at VAR gjør norsk fotball dårligere.
«Avgjørelser går med oss og mot oss, tidvis fremstår det helt vilkårlig. Forsøkene på å treffe «riktig» avgjørelse kan gi forskjellig utfall fra kamp til kamp», står det også.
– Klubben er helt med på dette, og har støttet oss i prosessen hele veien, skriver styreleder i Stabæk-support Bjørnar Posse Sandboe i en melding til NRK.
Det blir bekretet av mediasjef i Stabæk fotball Joakim Miøen.
– Vi kommer til å savne Stabæk Support voldsomt på tribunen på søndag, men har 100 prosent forståelse og respekt for at de ønsker å gjøre en markering og stå opp for det de mener, skriver han til NRK.
VAR, som er videoassistanse til dommere, ble innført i norsk fotball før denne sesongen. Bruken av hjelpemiddelet har mottatt kritikk siden dens inntog.
– Når det gjelder håndtering, uniformering og finne en felleslist, så kan vi ikke være fornøyd, sa dommersjef Terje Hauge til NRK helt innledningsvis av sesongen.