Stabæk nær opprykk

Med ei scoring i siste minutt sikra Kornelius Normann Hansen Stabæk 3-2 over Ranheim og nesten opprykk til eliteserien, saman med forlengst opprykksklare Brann.
Grift Orban sende Stabæk i leiinga etter ei halv time. Men med mål av Ruben Alte sekund før pause og Vegard Erlien tre minutt ut i andre omgang snudde Ranheim kampen.
Så slo Stabæk tilbake og utlikna ved Nicolas Jenssen etter 63 minutt, før Hansen avgjorde.
To rundar før slutt har Stabæk seks poeng ned til Start å tredjeplass, og klart betre målskilnad. Men KFUM kan legge seg fem bak Stabæk når dei møter Raufoss måndag.
Start slo Åsane 4-1 og sikra plass i omspelet seinare i haust. Tapet gjorde omspel-plass vanskelegar for Ranheim. Også Sogndal snubla stygt i kamp om omspel, ved å tape 2-0 for nedrykksklare Grorud.