Spania med full kontroll – Albania ute av EM

Les hele artikkelen

Spania var allerede før dagens kamp vinnere av gruppe B. Dermed valgte de å gjøre ti bytter på laget før kampen mot Albania.
Albania måtte vinne om de skulle ha sjanse til å gå videre i EM.
Spanias reserver viste at de var spillesugne, for allerede etter 13 minutter fikk de uttelling da Ferrán Torres satte ballen i mål. Det ble kampens eneste mål.
Dani Olmo ble tredd opp i mellomrommet og vendte opp for et Spania-lag på vei fremover. Han spilte gjennom Ferrán Torres som hadde kommet inn fra vingen. Alene med keeper gjorde Torres ingen feil og satt ballen i mål via stolperota.
– Ett av EMs best regisserte angrep. Her stemmer alt for Spania, du ser de tar seg tid og så kommer stikkeren, sa TV 2s ekspertkommentator Yaw Amankwah.
Etter en times spilt endret kampbildet seg. Albania var avhengige av å snu kampen og kastet flere folk i angrep. Det var nære ved å gi uttelling.
Etter 64 minutter kommer Albania til en stor mulighet. Albania overrasket Spania med et kjapt frispark, og Broja dro seg fri i 16-meteren og fyrte av. Spania-keeperen var årvåken og fikk slått ballen unna.
– De tar den overraskende, de tar den raskt, stor mulighet for Albania. Nå har også de begynt å produsere sjanser, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.
Noen minutter senere var Broja frempå igjen, men også denne gangen var Raya med på notene.
Albania var flere ganger nære med å få ballen over streken, men klarte aldri å få ballen i mål.
Spania vant 1–0 og dermed ryker Albanerne ut med kun ett poeng i årets EM.