Solberg ferdig som svensk landslagssjef: – Riktig å gjøre noe annet

Les hele artikkelen

– Det har vært en lengre prosess, og for min del, når jeg driver med toppidrett, er det alltid langsiktig, og hva som kjennes best ut for meg. Og akkurat nå kjennes det ut som at det er riktig og gi meg etter fem år og seks fantastiske mesterskap.
Det sier Glenn Solberg til NRK etter at det ble kjent at han gir seg som trener for det svenske herrelandslaget i håndball.
Drammenseren hadde opprinnelig kontrakt med svenskene ut 2026, og har blant annet et EM-gull og et VM-sølv på merittlisten.
Avgangen omtales som «en bombe» i nabolandet.
– Det er krevende å være helt på toppen som trener for et landslag. Jeg har tenkt på dette en stund, men det er først de siste månedene jeg har bestemt meg, sier han til NRK.
Avgangen skjer kort tid etter at Thorir Hergeirssons gjorde det klart at inneværende år blir hans siste som sjef for håndballjentene.
– Det er allerede en ledig jobb; har du tenkt på jobben med kvinnelandslaget?
– Nei, det har jeg ikke. Det er en selvfølgelig en spennende jobb og et fantastisk håndballag, men jeg har vært i min prosess for å finne ut av hva jeg skal gjøre.
Og hva Solberg faktisk skal gjøre fremover vet han ikke enda.
– Det jeg vet er at jeg er åpen. Åpen for mye. Det må ikke være idrett eller håndball, selv om håndballen ligger hjertet nær. For meg er det viktig med å få tid til å lande og se hva som dukker opp.
OL-turneringen i Paris ble den siste. Der røk Solbergs menn ut i kvartfinalen.