Solbakken skjermer Nusa (18): – Vi må ta ekstra vare på han

Les hele artikkelen

Landslagssjef Ståle Solbakken og landslaget er på plass på Kypros før torsdagens landskamp.
På en pressekonferanse tirsdag forteller han at han har pratet med alle spillerne, og at statusen er bra, men at han må ta ekstra vare på Antonio Nusa, som har slitt med en ryggskade den siste tiden.
Nusa var en av de store lyspunktene på forrige landslagssamling, da han scoret i debuten.
– Konklusjonen er at alle har det bra, men vi må passe veldig godt på Nusa. Han er i en midt-i-mellom-situasjon, hvor han selv føler seg bra, sier Solbakken.
– Men det medisinske apparatet i Belgia, og det vi har her, er enige om at dette er en ung gutt som ikke er helt ferdigvokst ennå. Vi må ta ekstra vare på han og holde et ekstra øye med han. Han har en lang karriere foran seg, så vi skal ikke drive noen rovdrift på han.
Landslagssjefen meddelte at pressen fikk snakke med Nusa på onsdag, men at han skjermes resten av uken.
Solbakken sier at skadesituasjonen ikke er verre enn han trodde, men at det at Nusa har spilt og trent lite den siste tiden gir han litt andre forutsetninger enn andre på laget.
Nusa var med i troppen til Club Brügge i helgen for første gang på tre uker. Der fikk han spille den siste halvtimen i kampen mot Standard Liège.
– Jeg er enig i at jeg må passe på. Jeg er fortsatt såpass ung at jeg ikke vil bli skadet unødvendig. Jeg må være smart, sier Nusa selv til NRK.
På pressekonferansen ble også Ståle Solbakken spurt om en angrepstrio med Nusa, Oscar Bobb og Erling Braut Haaland: