Solbakken avslører kvalikmisnøye: – Var ikke «happy»

Les hele artikkelen

Før søndagens EM-kvalikkamp mellom Skottland og Norge er skottene allerede kvalifisert til mesterskapet, mens Norge har levert en skuffende prestasjon.
Skottland-trener Steve Clarke mener de hadde en stor fordel av hvordan kampoppsettet ble i Norges gruppe.
– Måten terminlisten ble lagt opp på, med tre hjemmekamper i starten, gjorde at vi klarte å ta med oss maksimalt med poeng fra disse kampene. Da vi fikk 2-1-seieren i Oslo hadde vi kvaliken i egne hender, og heldigvis lot vi det ikke glippe, sier Clarke til NRK.
Skottland hadde tre hjemmekamper på de fire første kampene og vant alle tre mot Kypros, Spania og Georgia.
I den eneste bortekampen på de fire første, borte mot Norge, snudde de kampen mot slutten og vant 2-1.
Ståle Solbakken røper overfor NRK at han var langt fra fornøyd med oppsettet Norge fikk utdelt av Uefa.
– Før var det sånn at landene ble enige, og hvis de ikke ble enige ble det avgjort med en maskin. Nå fikk vi bare presentert at det ble sånn, og at vi startet borte mot Spania og Georgia, forteller Solbakken.
Han understreker at Norge gjorde to gode bortekamper i starten og vil ikke bruke det som en unnskyldning.
Men han legger ikke skjul på viktigheten av å komme godt i gang i en kvalik med bare åtte kamper.
– I tillegg gjorde den tredje kampen vår (Skottland hjemme) at det mentale aspektet i gruppa snudde. Hadde vi vunnet den, hadde vi vært OK i gang siden vi hadde gjort unna to av de vanskeligste bortekampene. Men det er klart, vi var ikke «happy» med det oppsettet. Men det var ikke noe sted å protestere, sier Solbakken.
Han mener Spania trolig fikk det beste oppsettet av alle.
– Du sier dere ikke har noe sted å protestere. Er det ingen dere kan melde fra til i Uefa om at dere for eksempel ønsker annenhver kamp hjemme og borte?
– Nei, det finnes ikke lenger. Nå ringte Are (Hokstad, administrerende koordinator) meg kort tid etterpå, og jeg var der hvor du er nå. Vi flydde jo rundt Ukraina (til Georgia) også, så den flyturen var dobbelt så lang også. Jeg var på, men det var ikke noe å gjøre.