Skrekkstatistikk, kriseavslutning og værkaos for Hovland

Les hele artikkelen

Den norske golfstjernen Viktor Hovland er et godt stykke bak teten etter åpningsrunden i OL. Mye av grunnen til det er elendig putting og et mareritt på det siste hullet.
– Jeg sleit med å lese greenene i dag, sier Hovland til NRK etter første konkurransedag i OL.
Akkurat idet Hovland skulle slå ut på det siste hullet, ble nordmannen og resten av OL-golferne sendt av banen grunnet tordenvær.
Omtrent en halvtime senere var spillet startet igjen, men Hovland gikk sistehullet to slag over par og falt til delt 29. plass. Etter åpningsrunden er han ett slag under par.
– Det er ikke så hyggelig. Det er jo det vanskeligste hullet på banen, så det sitter litt i bakhodet, sier Hovland til NRK.
– Det der sier alt om dagen. Det er så ødeleggende for humøret, sa Max-kommentator Per Haugsrud.
Spesielt på greenen ga Hovland bort mange slag. Med putteren var han nest svakest av samtlige 60 spillere, og tapte over tre slag til de beste.
– Elendig putting for Viktor sin del, altså, sa Haugsrud underveis i runden.
– Den er på streik, den putteren, sa medkommentator Henrik Bjørnstad.
Hovland selv er ikke så bekymret for puttingen:
– Det føler jeg plutselig kan løse seg i morgen. Det er jeg ikke så bekymret over, men forhåpentligvis klarer jeg å gi meg selv en del birdie-muligheter.
Japanske Hideki Matsuyama leder OL-turneringen på åtte slag under par etter ferdigspilt runde.
Han følges tettest av regjerende OL-mester Xander Schauffele. Amerikaneren er seks slag under par, mens tre spillere følger på bronseplass ytterligere ett slag bak.