Saudiarabisk fond har fÄtt tennisavtale

Les hele artikkelen

Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF) har inngÄtt en femÄrsavtale med ATP, den internasjonale organisasjon for herrenes profftennis.
Med det Þker kongedÞmmets innflytelse pÄ internasjonal sport.
Avtalen som ble kjent onsdag, omtales som et «flerÄrig strategisk partnerskap». I en felles uttalelse melder fondet og ATP at partnerskapet innebÊrer en «betydelig delt forpliktelse til Ä fremme tennis globalt».
Noen sum for investeringen er ikke kjent, men avtalen innebÊrer at PIF blir offisiell navnesponsor for ATPs rankingliste. Fondet gÄr ogsÄ inn som partner for ATP-turneringene i Indian Wells, Miami, Madrid og Beijing, samt ATP-sluttspillet.
Siden 2021 har det saudiske fondet investert tungt i flere store idretter, inkludert opprettelsen av PGA-rivalen LIV innen golf og oppkjÞpet av Premier League-klubben Newcastle. Saudi-Arabia blir ogsÄ arrangÞr av VM-sluttspillet i fotball i 2034.
Landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved Ä bruke idrett til Ä bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for hÄndteringen av menneskerettigheter og klimaspÞrsmÄl. (NTB)