Ryerson og Dortmund snublet i gullkampen

Les hele artikkelen

Borussia Dortmund leder Bundesliga og hadde muligheten til å få en luke på fire poeng ned til Bayern München fredag kveld.
Borte mot Bochum fikk de en marerittstart da hjemmelagets Anthony Losilla scoret allerede etter fire minutter, men det tok bare to minutter før Karim Ademyemi utlignet.
Særlig Dortmund, men også Bochum, hadde en rekke sjanser til å ta ledelsen, men det ble med de to tidligere scoringene i kampen. Riktignok satte stopperveteran Mats Hummels ballen i mål etter 89 minutter, men målet ble korrekt annullert for offside.
Med uavgjort leder Dortmund med to poeng ned til Bayern München, men med én kamp mer spilt. Bayern har mulighet til å overta ledelsen med seier hjemme mot Hertha Berlin søndag. Etter ukens runde er det kun fire runder igjen i Bundesliga.
Julian Ryerson spilte 87 minutter for Dortmund. Hvis Dortmund går helt til topps denne sesongen, blir han den femte norske mannen med ligagull i tysk Bundesliga, etter Einar Jan Aas, Rune Bratseth, Erland Johnsen og Jan-Derek Sørensen.
Sørensen var den siste som klarte det, i 2002, også det med Borussia Dortmund. Det er elleve år siden Dortmund sist vant Bundesliga.
For Bochum betyr det ene poenget at de har tre poeng ned til Stuttgart på kvalikplass.