Ruud ute av ATP 500-turnering i Tokyo

Les hele artikkelen

Casper Ruud røk ut allerede i første runde av ATP500-turneringen i Tokyo. Australske Jordan Thompson festet grepet etter et regnavbrudd.
Ruuds nederlag kom med settsifrene 6-7 (5-7), 1-6 på hardcourten i den japanske hovedstaden. Torsdagens oppgjør var det sjette mot Thompson, og det er nå likt innbyrdes.
Det sto 3-3 i første sett da dommeren besluttet at kampen skulle settes på pause grunnet dårlig vær.
Klokken var på det tidspunktet rundt 23 lokal tid.
Etter en halvtimes pause kom duellantene tilbake på banen og gjorde opp om seieren. Ruud var svært god i startfasen, men så festet Thompson grepet og sikret avansement.
– Det har gått fra kanskje noe av det bedre vi har sett av Casper på hardcourt i år til noe av det svakere vi har sett utover i kampen, sa TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.
Ruud var seedet som tre i turneringen, mens Jordan Thompson er nummer 29 på verdensrankingen. Han er dermed ikke seedet i Japan.
Nordmannens hittil gode 2024-sesong har brakt ham i en god posisjon i kampen om en plass i det prestisjetunge ATP-sluttspillet i Torino i november. Dit skal de åtte beste spillerne på ATPs sesongranking. Før denne ukens turneringer i Japan og Kina var Ruud nummer seks med 3795 poeng. Niendeplasserte Novak Djokovic har 3260.
Nå må Ruud håpe at spillerne bak ham ikke plukker mange poeng. (NTB)