Rugbyspillere åpner for å spille med boikottet drakt

Les hele artikkelen

Spillerne på rugbylaget Manly Sea Eagles, som nektet å spille med en drakt som støttet LHBTQ-miljøet, sier at de er åpne for å spille med den i fremtiden.
Det vakte reaksjoner i australsk rugby da sju av spillerne på laget Manly Sea Eagles nektet å stille opp i torsdagens kamp mot Sydney Roosters grunnet et regnbuemotiv på drakten. Protesten ble begrunnet med religion og kultur.
En del av boikotten var også at spillerne ikke hadde fått være med i diskusjonen om å bruke drakten, som klubbledelsen innførte uten forvarsel. Trener Des Hasler aksepterte spillernes ønske om å ikke spille kampen og beklaget de negative oppslagene situasjonen skapte.
Torsdag sier eier Scott Penn at han har snakket med spillerne det gjelder, og at de er åpne for å spille med drakten neste sesong, ifølge Sky Sports.
– De var frustrert over at det hadde gått så langt uten at vi hadde snakket med dem om det. Det respekterer vi. Vi bryr oss veldig om inklusitivet, og vi vil fortsette å bære drakten neste sesong, sier Penn og legger til:
– De gjorde det veldig klart at vi skal være sammen om dette. (NTB)