Riiber nummer to i hoppbakken – tre nordmenn med i seierskampen

Les hele artikkelen

I verdenscupåpningen for kombinertutøverne i finske Ruka var det først og fremst knyttet spenning til om Jarl Magnus Riiber skulle stille til start etter at han fikk skulderen ut av ledd under gårsdagens prøvehopp.
– Det var lang kveld i går med mange telefoner for å r rådføre meg med de ekspertene vi har i støtteapparatet. Konkluderte med at ting ikke kan bli så mye verre enn det er nå. Vi får nesten bare prøve, sier Riiber til NRK etter hoppet.
Riiber stilte til start, men det var østerrikske Johannes Lamparter som tok seieren, og skal gå ut først i langrennet seinere i dag.
– Jeg prøvde å ikke markere for hardt mye med armene rett ut i landingen. Hadde litt uflaks i bakken i dag, så jeg håper jeg har gjort unna litt uflaks denne helgen, sier Riiber.
Likevel var det et vellykket opp for nordmennene. Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro er alle topp fem før langrennet.
– Nordmennene skal være med å kjempe om dagens seier, sa Viaplay-kommentator Magnus Moan.
Finske Eero Hirvonen er også med å kjempe om seieren på hjemmebane. Finnen var dagens overraskelse. Etter å ha hoppet 114 meter i prøveomgangen, leverte han et hopp på 140,5 meter da det gjaldt som mest.
Riiber er spent på hvordan langrennet seinere i dag skal gå.
– Blir spennende å se. Jeg aldri prøvd å gå langrenn med en vond skulder før, sier han.
Andreas Skoglund ble diskvalifisert fordi han fikk hoppdressen underkjent.