Reagerer på dømmingen etter Norge-seier: – Gjorde ikke noen god jobb

Les hele artikkelen

Norges kvinnelandslag slo Uruguay 1-0 i den første kampen i firenasjonersturneringen Tournai de France. Flere av de norske spillerne reagerer på Uruguays kynisme, og mener dommerne lot dem slippe unna.
Guro Bergsvand, som avsluttet kampen som Norge-kaptein, sier det var uvant for dem å spille mot Uruguay.
– Det er en litt ekkel motstander. Det var stopp i spillet halvparten av tiden og jeg trodde det skulle bli ti minutter tillegg. Det er litt annerledes, sier hun til NRK.
– Det blir litt oppstykket. Det blir urytmisk. Det var helt tydelig en del av deres kampplan, men det må man bare takle. Det er forksjellige kulturer og det lever vi godt med, legger Bergsvand til.
– Hvordan synes du dommerne håndterte det?
– De gjorde ikke noen god jobb i dag, synes jeg, svarer Bergsvand.
– Dommeren hadde vel ikke sin beste dag på jobben, kan vi vel konkludere med, sier Guro Reiten, som sier det er vanskelig å ikke bli påvirket.
– Det skal krangles, de skal sparke bort ballen, stå i veien og la tida gå ved hver situasjon, men det er god trening til VM.
– Det er frustrerende. Det skal være toppfotball, men det føles litt som jenter 14-fotball når du ikke kan være borte i noen uten at det blir frispark, sier målscorer Sævik.
Kampens eneste scoring kom etter fint, norsk angrepsspill på høyresiden. Tuva Hansen sendte ballen inn i boksen og den havnet til slutt på bakerste stolpe hos Sævik, som enkelt kunne spasere inn 1-0.
I andre omgang hadde Sævik en alle tiders mulighet til å bli tomålsscorer, men fra én meters hold bommet Vålerenga-spilleren.
– Jeg ser egentlig ikke ballen før den treffer meg. Det var snakk om centimetere, så det var litt kjedelig, sier Sævik til NRK.