Rapport knytter VM-dommere til kampfiksing

Les hele artikkelen

To av dommerparene i det pÄgÄende verdensmesterskapet i hÄndball knyttes til kampfiksing i en rapport fra analyseselskapet Sportradar, skriver dansk TV 2.
Kanalen skriver at det er en hittil hemmeligholdt rapport som avdekker pÄstÄtt kampfiksing i 2016 og 2017. I alt er det Ätte dommerpar som mistenkes, der to av dem for tiden dÞmmer i hÄndball-VM for menn.
Sportradar er anerkjent som et av de ledende analyseselskapene i verden og har blant annet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som en av sine «kunder». Sportradar har registrert 26 kamper mellom september 2016 og november 2017, som viser tydelige tegn pÄ kampfiksing.
Det gjelder bÄde kamper og mesterligaen og internasjonalt.
– Sportradar mistenker dommere i disse kampene for Ă„ ha interesse i Ă„ pĂ„virke utfallet med det Ă„ oppdrive ulovlig fortjeneste, heter det i rapporten.
Det internasjonale hÄndballforbundet (IHF) skriver i en epost til TV 2 at de er klar over rapporten, men at de har full tiltro til dommerne.
– IHF har blitt informert om situasjonen, og vi er i tett dialog med Det europeiske hĂ„ndballforbundet (EHF). IHF har full tiltro til vĂ„re dommere og vil fĂžlger nĂžye med pĂ„ hva de gjĂžr.
EHF har selv undersĂžkt kampene og har ikke kommet fram til at dommerparene skal utestenges.
Norges landslagssjef Jonas Wille ble spurt om saken sĂžndag.
– Jeg har nettopp lest kort om det. Jeg har ikke sĂ„ veldig mye informasjon om det, og jeg kan ikke si sĂ„ mye annet enn at alle er jo selvfĂžlgelig motstandere av kampfiksing, sa han til NTB og andre medier i Krakow sĂžndag.
Wille la til at han selv aldri har opplevd kampfiksing i sin tid som spiller eller trener, men at han fra «gammelt av» hadde blitt fortalt historier.
(©NTB)