Raphinha-scoring reddet Barcelona – United med godt utgangspunkt

Barcelona har vært i strålende form i spansk fotball denne sesongen og topper LaLiga, åtte poeng foran Real Madrid.
Like bra gikk det ikke i Mesterligaen, hvor de ble nummer tre i gruppespillet og ble sendt ned til Europaligaen.
Der møtte de Manchester United i kvalifiseringen til åttedelsfinalen og i den første kampen, i Barcelona, var det hjemmelaget som tok ledelsen.
Like etter pausen stanget Marcos Alonso ballen forbi United-keeper David de Gea, men kun tre minutter senere svarte bortelaget. Marcus Rashford kom seg forbi nevnte Alonso og fra skrått hold fikk han lurt ballen forbi Marc-André Ter Stegen i Barcelona-målet.
Rashford har vært i strålende form etter fotball-VM og kveldens scoring var hans 14. på de siste 16 kampene.
Syv minutter senere var snuoperasjonen komplett da Jules Koundé brystet ballen inn i eget nett, men Barcelona kjempet seg tilbake.
Et kvarter før slutt slo Raphinha et innlegg inn mot Robert Lewandowski. Ballen gikk forbi ham og United-forsvaret og lurte seg inn i hjørnet bak en utspilt De Gea.
Flere mål ble det ikke og dermed står Barcelona fremdeles uten tap helt siden tapte 0-3 hjemme mot Bayern München 26. oktober.
Returoppgjøret spilles i Manchester 23. februar.