PGA-topper refset i Senatet

Les hele artikkelen

PGA-tourens ledelse fikk hard kritikk da samarbeidsavtalen med Saudi-Arabias investeringsfond ble tema for en egen høring i det amerikanske senatet.
Tirsdagens seanse ble holdt litt over en måned etter at golfpakten mellom PGA-touren og saudifinansierte LIV Golf ble kjent. Også europatouren sluttet seg til avtalen.
PGAs visedirektør Ron Price og styremedlem Jimmy Dunne møtte opp i kongressen for å forklare seg. Spørringen ble ledet av demokraten Richard Blumenthal, og han var svært tydelig på hva han mente om saken.
– Dette er et regime som har drept journalister, fengslet og torturert kritikere, fostret krigen i Jemen og støttet andre terroraktiviteter, sa Blumenthal.
PGA-touren var en skarp motstander av LIV-touren helt fram til partene brått gikk sammen om å danne et kommersielt datterselskap. Dunne avslørte under høringen at Saudi-Arabias investeringsfond (PIF) bidrar med «et betydelig beløp» i prosjektet.
– Det er over 1 milliard dollar, sa han da han ble bedt om å være mer presis.
Summen tilsvarer over 10 milliarder kroner. Dunne understreket at den kontrollerende andelen ikke vil være på saudiarabiske hender.
(©NTB)