Oppsiktsvekkende røde kort-eksplosjon i Premier League

Les hele artikkelen

Utvisningene hagler i Premier League denne sesongen. Antallet for hele forrige sesong er allerede passert. Alt tyder på at en historisk rekord er i emning.
Da Chelseas Conor Gallagher fikk sitt andre gule kort og marsjordre i søndagens møte med Brighton, var Premier League-sesongens 31. røde kort et faktum. Det store antallet er nådd etter langt under halvspilt sesong.
Forrige sesong ble fasiten 30 i løpet av de 38 rundene, viser en opptelling NTB har gjort. Da er ikke utvisningene som ble omgjort etter VAR-sjekk medregnet. De fire sesongene før der varierte det totale antallet mellom 43 og 47.
Inneværende sesong ligger an til å bli av et helt annet kaliber. Fortsetter dommerne å dele ut røde kort i samme takt som i sesonginnledningen ligger det samlede antallet an til å bli svimlende 84.
Det vil i så fall knuse den gamle rekorden i den engelske toppdivisjonen på 75 utvisninger. Den gjeldende «bestenoteringen» ble satt i 2005/06-sesongen.
– Jeg tror dessverre en del av økningen skyldes at det letes hardere etter regelbrudd via VAR. En stor andel av kortene kommer etter at dommeren sendes til skjermen for å vurdere det, sier Viaplay-ekspert Lars Tjærnås til NTB.