Nytt poengtap for Rosenborg – Vålerenga økte tabelledelsen

Rosenborg håpet å reise seg etter tap for Vålerenga sist, men røk på nytt poengtap med 1-1 borte mot Åsane i Toppserien lørdag. Vålerenga vant 5-0 over Røa.
Med to strake tap i Toppserien, mot LSK Kvinner og det sene 1-2-nederlaget mot Vålerenga sist helg, var det ventet at Rosenborg skulle slå sterkt tilbake mot nedrykkstruede Åsane i Bergen.
I stedet greide hjemmelaget 1-1. Åsane tok ledelsen, da Marina Jensen satte ballen i mål etter en dødball etter 18 minutter.
RBKs Cesilie Andreassen utlignet etter 34 minutters spill med en lekker chip, men til tross for store sjanser for bortelaget, kom det aldri noe vinnermål. Dermed sakker RBK akterut i gullkampen og er nå fem poeng bak Vålerenga, som enkelt vant 5-0 hjemme mot Røa.
Ylinn Tennebø sendte Vålerenga i føringen allerede etter snaut tre minutter og Oslo-laget kunne gå til pause med en 3-0-ledelse som det skaffet seg i løpet av kampens 20 første minutter. I 2. omgang sørget Tuva Espås og Sædís Heidarsdóttir for 5-0.
Tabelljumbo Arna-Bjørnar ledet lenge mot LSK Kvinner, men kampen endte 1-1. Det samme endte kampen mellom Kolbotn og Stabæk. (NTB)