Norsk ishockeytap mot Danmark

Norge tok ledelsen to ganger, men ble hardt presset av Danmark og tapte 2-3 i landskampen mellom lagene i Odense.
Christopher Frederiksen fikk æren av å sette inn vinnermålet sju minutter før slutt. På tampen hadde Ken André Olimb en stor sjanse til å utligne, men han fikk ikke pucken forbi danskenes keeper Fredrik Dichow Nissen.
Olimb var for øvrig meget sentral for Norge tidligere i kampen. Han leverte fine assists bÃ¥de til Mathias Trettenes’ Ã¥pningsmÃ¥l og Christoffer Karlsens 2-1-scoring i midtperioden.
Norge ledet 1-0 etter første periode, men ble kraftig kjørt av danskene utover i kampen. Målvakt Henrik Haukeland vartet opp med flere gode redninger, men kunne ikke forhindre dansk seier.
Niklas Andersen og Victor Cubars scoret de danske utligningsmålene i midtperioden.
Lagene møtes igjen i nok en VM-oppkjøringskamp i Frederikshavn lørdag. (NTB)