Norges finaledrøm knust etter tidlig keepertabbe

Les hele artikkelen

Det norske laget hadde imponert og tatt seg helt til semifinale i U19-EM i fotball. Men i semifinalen mot Portugal torsdag kveld ble det bråstopp.
Norge fikk en verst tenkelig start da Gustavo Sa sendte Portugal i ledelsen allerede etter fire minutter. Det skjedde etter at keeper Magnus Rugland Ree brukte for lang tid med ballen etter et tilbakespill. Da Ree ble satt under press, fomlet han ballen rett til den portugisiske målscoreren.
– Her er det rett og slett en fullstendig feilvurdering, fastslo NRKs ekspertkommentator Carl Erik Torp.
17 minutter senere la Hugo Felix på til 2-0 fra straffemerket, etter at dommeren så at ballen traff en norsk hånd inne i 16-metersfeltet.
– Det føles så unødvendig. Veldig billig straffe, men den er godt satt, konstaterte Torp.
Etter 31 minutter var det kollektiv defensiv kollaps da Rodrigo Ribero satte inn 3-0 mot en norsk keeper på halvdistanse.
– Verken de norske forsvarsspillerne eller Rugland Ree er våkne nok, og det er for enkelt igjen, analyserte Torp.
Utover i kampen gjorde Portugal mer og mer som de ville, og etter 66 minutter headet Ribero inn sitt andre og Portugals fjerde.
Bare tre minutter senere kunne han fullført hattricket, men i stedet valgte Ribero å servere Carlos Borges, som enkelt kunne trille inn 5-0.