Norge tok EM-sølv etter intens kamp

Les hele artikkelen

Mari Bårdseng Løvseth og Henrik Larsen stakk av med sølv i EM i skyting onsdag i duell mot Ukraina.
I finalen så handler det om å komme først til 16 poeng. Begge deltakere på lagene skyter ett skudd hver – en av dem knestående og en stående. Det laget med høyest total poengsum for de to skuddene vinner to poeng.
I starten av gullfinalen tok Ukraina tidlig grep, da Henrik Larsen ikke greide å finne tieren i det hele tatt, og lå ute i åtteren i alle de tre første skuddene sine. Norge tok en timeout, men Ukrainas dominans fortsatte i den fjerde omgangen og gikk opp til 8-0.
Men så våknet Norge, og de tok sin første topoenger i den femte omgangen. Så fulgte de opp med tre seiere på rad, og da var lagene like langt på stillingen 8-8. De neste omgangene var jevne, og gullfinalen ble avgjort etter ekstra omganger, da begge lag skøyt samme poengsum på stillingen 14-14. I ekstraomgangen var Ukraina best og sikret gullet med 10.0 og 10.5, mens Norge kun greide 10.0 og 9.7.
Tidligere på morgenen onsdag var det to kvalifiseringsrunder. I første runde endte det norske tredjelaget med Løvseth og Larsen på 8.-plass, og kom seg akkurat videre til andre kvalifiseringsrunde. Men der klinka de til og endte på 2.-plass rett bak det ukrainske laget – dermed var de klare for gullfinale mot Ukraina.
Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg konkurrerte for det norske førstelaget. De vant første kvalifiseringsrunde, men i den andre kvalifiseringsrunden endte de på 5.-plass, og dermed var de ute av konkurransen.
Norge 2 med Jenny Stene og Ole Martin Halvorsen endte på 9.-plass i første kvalifiseringsrunde, og dermed kom de ikke videre, og endte altså på 9.-plass i konkurransen.
Sveits tok bronsemedaljen etter en duell mot Polen.